ESTHER DE JONG

CONTACT
Mike Borghs
mike@madaddiction.nl
+31 6 40 34 06 88

Esther de Jong (Dokkum, 1994) schrijft Nederlandse dagboekmuziek.
Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld; daar waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven. Want tja, ze houdt nu eenmaal van graven. Daarbinnen is ze altijd op zoek naar het bekende en ook naar een rand om op te kunnen lopen… Van haarzelf, van mij, van jou, van de aanschouwer.

Hopende iemand stil te doen staan, een oog te openen, een wenkbrauw op te doen trekken of iets open te breken.  Esther is erg onder invloed van artiesten als Father John Misty, Josh T. Pearson, WENDE en Robert Long. Evenals bovenstaande legt ze haar focus voornamelijk op tekst en ondersteunt deze door performance en gitaar (en hier en daar een andere aanvulling). Hopelijk komen de droefgeestige verhalen je net iets te dichtbij.  Gedeelde smart is immers halve smart. En als laatste: Laten we met z’n allen vooral niet zweven, maar zakken.

In 2015 studeerde Esther de Jong af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Onder andere actief geweest in bands O, Kutjes en Hilbrandt en op plekken opgetreden als Oerol, Noorderzon, Vera Downstage, Incubate, Solar, Freeze Festival en Eurosonic. Ook zat ze in de selectie van Popronde 2018.
Ze is tegenwoordig ook onderdeel van de band Tolls.

In januari kwam haar eerste single ‘Meters diep’ uit onder het label Excelsior Recordings. Op dit moment is Esther bezig met een huiskamertour samen met Tolls en haar debuut-album dat in 2019 uit zal komen bij Excelsior Recordings.

AGENDA

[event-list initial_date=upcoming num_events=5 initial_cat=esther-de-jong link_to_event=false]

MEDIA